Werkwijze

Naar aanleiding van een onderzoek vertellen wij u wat we voor u kunnen doen om uw klachten te laten verdwijnen of te verminderen.

Wij verrichten een onderzoek dat bestaat uit vijf onderdelen:

  1. Een intakegesprek om een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten te krijgen.
  2. Wij vragen u op de podoscan te gaan staan, zodat wij de onderkant van uw voeten kunnen bekijken en kunnen zien waar de drukpunten zich bevinden. Ook krijgen wij zo een beeld van uw voettype.
  3. Wij maken verschillende scans van uw voeten: een staande afdruk, een lopende afdruk en eventueel een dynamische ganganalyse.
  4. Wij gaan uw voeten palperen (testen) en de functionaliteit van de voetgewrichten bij belasting bekijken.
  5. U wordt verzocht uw dagelijkse-, werk-, vrijetijds-, of sportschoenen mee te nemen. Wij kijken naar de slijtage én of de schoen wel geschikt is voor uw voettype (niet elke schoen is geschikt voor elke voet). Vervolgens geven wij hier advies over.

 

Naar aanleiding van de uitkomst van het onderzoek vertellen wij wat we voor u kunnen betekenen in de vorm van steunzolen of sportzolen, vervaardigd via de scans van uw voeten en analyse van uw looppatroon. Als de zolen klaar zijn, komt u met uw schoenen naar ons terug. Wij verwijderen het binnenwerk van uw schoenen en leggen uw steunzool of inlay erin.

De betaling van consult, onderzoek en zolen dient contant of per pin voldaan te worden. U krijgt dan de rekening mee om op te sturen naar uw zorgverzekering.

U gaat 10 tot 14 dagen lopen op de zolen om de zolen in te lopen (net als bij nieuwe schoenen).

Problemen na 14 dagen

Zijn er problemen in de zin van blaarvorming, te strak zitten van de schoenen of blijvende spier/pijnklachten (langer dan zeven dagen), dan maakt u opnieuw een afspraak zodat wij dit kunnen bijsturen.

Alles gaat goed

Als alles goed gaat, dan blijft u drie maanden doorlopen op de zolen. Vindt u dat er in drie maanden niets is veranderd ten aanzien van de klacht(en) waarmee u bij ons bent gekomen, dan maakt u een afspraak en gaan wij de zolen, daar waar nodig, aanpassen. 

Geen klachten meer

Als alles goed gaat, krijgt u van ons na een jaar een oproep om de zolen te laten controleren. Wij gaan dan kijken of de zolen nog voldoen en genoeg ondersteuning bieden. Als dat niet het geval is, maakt u een afspraak en dan gaan wij de zolen, daar waar nodig, aanpassen.

Draag de correctiezolen altijd! Doet u aan een sport, adviseren wij om ook een paar sportzolen bij ons aan te laten meten.

Indien u vragen heeft gedurende het jaar, kunt u ons altijd telefonisch bereiken.