Schoenadvies

Waar moet men op letten bij de pasvorm van de schoen?

Het is belangrijk dat er een vrije ligging is van de tenen in de lengte, breedte en hoogte. De tenen mogen tijdens het lopen nooit de neus van de schoen raken. Voor een goede afwikkeling van de voet moet het balpunt van de voet in het balpunt van de schoen liggen. Dit dient tevens het diepste punt van de schoen te zijn.

Daarnaast moet de loopzool zodanig dik zijn, dat er schokabsorptie op het niveau van de kopjes van de middenvoetsbeentjes plaatsvindt. De zool mag niet zo slap zijn als een rubberlaars en niet zo stug als een klomp. Er moet een confectie voetbed in de schoen liggen. De wreefsluiting (veters) van de schoen past bij de wreefhoogte van de voet (holvoet hoge wreef, platvoet lage wreef, enz.) De teensprong moet in overeenstemming zijn met de hakhoogte, zodat de schoen goed draagt en afwikkelt. Het contrefort (hielstuk) moet stevig zijn en overeenkomen met de hielronding.

Ter voorkoming van doorzakken in het geleng moet de schoen een cambreur (stalen of kunststof verstevigd vlak in de lengte van de zool onder de hiel/middenvoet) bevatten. Voor een goede vochthuishouding en warmteregulatie zullen de binnenzool, de schacht en de voering van de schoen van volnerfleer moeten zijn in verband met het ademen van de voet. De hakhoogte moet aangepast worden aan het voettype (platvoet lage hak, holvoet hoge hak enz.). Voor holvoeten is dit tussen de twee en vier centimeter hakhoogte, voor normale voeten en platvoeten is dit tussen de één en drie centimeter.

Indien u bij ons een afspraak maakt, mag u ook de schoenen meenemen waar u het meeste op loopt in uw vrije tijd. Eventueel kunt u ook uw sportschoenen meenemen. Wij geven u vervolgens een advies. Tevens verkopen wij schoenen die aansluiten op het advies dat u van ons krijgt.

Schoenen die PodoMed aanbeveelt

Werkschoenen Grisport

Beschermend, stoer, eigentijds en comfortabel. De Grisport veiligheidsschoen heeft alle kwaliteiten in huis die je van een veiligheidsschoen mag verwachten. Grisport veiligheidsschoenen worden in Italië geproduceerd door een toonaangevende fabrikant van bergwandelschoenen. Grisport maakt gebruik van PU-, TPU- en nitrilrubber loopzolen en ontwikkelde het unieke HeelSupport System® systeem. Grisport is te verkrijgen in hoog en laag modellen. Ze zijn beschikbaar met de veiligheidsnormen S2 en S3.

Comfortschoenen Finn Comfort

Een schoen waar uw hele lichaam rustgevend op reageert. De optimale pasvorm verzekert een schokabsorberende en natuurlijke afwikkeling van de voet. Het draagcomfort wordt gecombineerd met een eigentijdse uitstraling. Het voetbed van FinnComfort is makkelijk te verwijderen en daardoor vervangbaar door uw eigen op maat gemaakte inlegzool. FinnComfort is ook in bredere maten te verkrijgen. Kijk voor de collectie op de website Finncomfort. Ook heeft u de mogelijkheid om Finncomfort schoenen te bestellen via PodoMed

Overige schoenen

Een aantal andere schoenen die wij aanbevelen zijn de wandelschoenen van Stadler, de strechable comfortschoenen van Actiflex en de vrijetijdsschoenen van Gino-b. Voor een compleet overzicht van de schoenen die wij aanbevelen, klikt u hier.