Schoenadvies

Waar moet men op letten bij de pasvorm van de schoen?
Vrije ligging van de tenen in lengte, breedte en hoogte. De tenen mogen tijdens het lopen nooit de neus van de schoen raken. Voor een goede afwikkeling van de voet moet het balpunt van de voet in het balpunt van de schoen liggen. Dit dient tevens het diepste punt van de schoen te zijn.
De loopzool is zodanig dik dat er schokabsorptie op het niveau van de kopjes van de middenvoetsbeentjes plaatsvindt. De zool mag niet zo slap zijn als een rubber laars en niet zo stug als een klomp. Er moet een confectie voetbed in de schoen liggen. De wreefsluiting (veters) van de schoen past bij de wreefhoogte van de voet (holvoet hoge wreef, platvoet lage wreef, enz.) De teensprong moet in overeenstemming zijn met de hakhoogte, zodat de schoen goed draagt en afwikkelt. Het contrefort (hielstuk) moet stevig zijn en overeenkomen met de hielronding.
Ter voorkoming van doorzakken in het geleng moet de schoen een cambreur (stalen – kunstof, verstevigd vlak in de lengte van de zool onder de hiel/middenvoet) bevatten. Voor een goede vochthuishouding en warmteregulatie zullen de binnenzool, de schacht en de voering van de schoen van volnerf leer moeten zijn i.v.m. het ademen van de voet. De hakhoogte moet aangepast worden aan het voettype (platvoet lage hak, holvoet hoge hak enz.). Voor holvoeten tussen de 2 en max. 4 cm hakhoogte, normale voeten en platvoeten tussen 1 en 3 cm.
Indien u bij ons een afspraak maakt, mag u ook de schoenen meenemen waar u het meeste op loopt en staat in uw vrije tijd. Eventueel kunt u sportschoenen meenemen. Wij geven u vervolgens een advies. Tevens verkopen wij schoenen die aansluiten op het advies wat u van ons krijgt.

Werkschoenen Grisport
Beschermend, stoer, eigentijds en comfortabel. De Grisport veiligheidsschoen heeft alle kwaliteiten in huis die je van een veiligheidsschoen mag verwachten.
Grisport veiligheidsschoenen worden in Italië geproduceerd door een toonaangevende fabrikant van bergwandelschoenen. Grisport maakt gebruik van PU-, TPU- en nitrilrubber loopzolen en ontwikkelde het unieke HeelSupport System® system. Grisport is te verkrijgen in hoog en laag modellen. Ze zijn beschikbaar met de veiligheidsnormen S2 en S3.

Comfortschoenen Finn Comfort
Een schoen waar uw hele lichaam rustgevend op reageert. De optimale pasvorm verzekert een schokabsorberende en natuurlijke afwikkeling van de voet. Het draagcomfort wordt gecombineerd met een eigentijdse uitstraling. Het voetbed van FinnComfort is makkelijk te verwijderen en daardoor vervangbaar door uw eigen- op maat gemaakte- inlegzool. FinnComfort is ook in bredere maten te verkrijgen. Kijk voor de collectie op de site http://www.finncomfort.nl/ van FinnComfort. Wij kunnen ze voor u bestellen.

Wandelschoenen Stadler

Strechable comfortschoenen Actiflex

Vrijetijdsschoen Gino-b

Een overzicht van goede schoenen waar een voetbed uit kan.