Kinderzolen service

Kinderen groeien snel, wat betekent dat ook hun voeten snel groeien. Hierdoor kan het voorkomen dat de steunzolen die PodoMed levert al snel te klein zijn voor de schoenen van uw kind. Om u tegemoet te komen tegen de snelle groei van kindervoeten hanteert PodoMed een kinderzolen service.

Hoe ontwikkelt een kind zich?

Kindervoeten pasgeboren tot 1 jaar

De platte vorm van babyvoetjes wordt veroorzaakt door het dikke vetkussen dat onder de voet aanwezig is. De botten en spieren zijn nog niet volledig ontwikkeld. Wanneer de voetjes eenmaal belast gaan worden, staan de voeten eerst ver uit elkaar met de benen in een O-stand om het onzeker voortbewegen makkelijker te maken.

Kindervoeten vanaf 1,5 jaar

Het kind heeft nu ongeveer rechte benen. Letterlijk met vallen en opstaan worden de spieren getraind en wordt het lopen steeds zekerder.

Kindervoeten tussen 2 en 3 jaar

Nu wordt de O-stand van de benen een X-stand. Ook de enkels vallen nu naar binnen (knikvoetjes). Dit is, tot op zekere hoogte, normaal.

Kindervoeten vanaf 5 jaar

De benen en de voeten groeien meer en meer in een rechte stand, de X-stand zal geleidelijk aan verminderen.

Kindervoeten tussen 6 en 8 jaar

De benen en voeten moeten recht staan.

Waar moet u op letten?

Over het algemeen is er tot de leeftijd van 6 tot 8 jaar geen reden om ongerust te zijn als de stand van de kindervoet niet overeenkomt met wat voor de leeftijd gebruikelijk is.

Neem in ieder geval contact op met uw arts als er sprake is van:

  • Overmatig struikelen
  • Pijn tijdens het sporten
  • Niet lang kunnen of willen lopen
  • Vermoeidheid in voeten en/of benen
  • Afwijkende of kromme stand van de tenen
  • Pijn in de voeten
  • Pijn in de enkels, knieën, heupen of rug
  • Ingegroeide teennagels

 

Kinderzolen service

Bij elke aanschaf van één paar zolen geldt een regel voor verlengen. Dit houdt het volgende in:

Stel dat u kind zolen nodig heeft. De eerste keer dat u bij PodoMed komt, wordt u kind onderzocht en gaan we de juiste zolen voor hem of haar aanmeten. Voor de zolen betaalt u de eerste keer €155. U betaalt alleen de eerste keer dat u bij PodoMed komt voor het onderzoek. Deze kosten bedragen €72,50. Daarnaast betaalt u ook de kosten voor het consult. Deze bedragen €42,50.

Wanneer de zolen van uw kind te klein zijn geworden, kunt u weer een afspraak maken bij PodoMed voor een consult. Uw kind krijgt dus geen onderzoek, dit is alleen bij de eerste keer nodig. Wanneer u deze keer zolen aanschaft, komt u in aanmerking voor de verlengservice. Dit betekent dat u voor de zolen slechts 50% hoeft te betalen. Voor de zolen betaalt u dus slechts €77,50.

Iedere keer nadat u de volledige kosten heeft betaald voor zolen kunt u de keer daarop eenmalig gebruik maken van de verlengservice. Deze service blijft geldig totdat uw kind is uitgegroeid.

Kosten


Volledige betaling
Consult € 42,50
Onderzoek € 72,50
Zolen   € 155,00
Verlengservice
Zolen € 77,50