Bedrijven

Preventie! U kunt als ondernemer geld besparen door niet af te wachten tot uw medewerker zich met voethouding gerelateerde klachten bij u meldt. U zet uw personeel wellicht op werkschoenen voor veiligheid en om goed te staan en te lopen. Hoe men daadwerkelijk in de schoen staat en loopt, wordt niet gecontroleerd.

Het bekijken van een beenlengteverschil, voettypen, looppatroon en drukverdeling tijdens werkzaamheden, kan in onderzoek uitgelicht worden om hiervoor uw preventieve maatregel te verlenen.

Vaak komen op de werkvloer veel houdings- en dynamische (lopende) klachten voor die u veel geld kosten of kunnen gaan kosten. Denk aan een hernia of belasting op gewrichtsvlakken, zoals enkel, knie, heup of rug.
Preventieve ergonomische aanpassingen zijn voor veel ondernemers al een standaard procedé, maar wat als de werkbank recht staat en op de goede hoogte staat en uw werknemer staat scheef?

Wij kunnen voor u en uw werknemers een screening/keuring verrichten die inzicht geeft in de houding en het bewegingspatroon. Hierop kunnen wij correctiezolen vervaardigen die klachten voorkomen. Denk aan vermoeide voeten, benen, onderrug, etc. In samenwerking met uw bedrijfsarts zijn deze op te sporen en in kaart te brengen. Hiermee kunt u ziektekosten besparen en dus verzuim reduceren.