Werkwijze

Naar aanleiding van een onderzoek vertellen wij u wat wij voor u kunnen betekenen in de vorm van correctie-, ondersteunende-, drukontlastende zolen en/of (sport)zolen vervaardigd via scans van uw voeten en analyse van uw looppatroon.

Wij verrichten een onderzoek dat bestaat uit 5 onderdelen.

  1. Een intake gesprek om een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten te krijgen.
  2. Wij vragen u op de podoscan te gaan staan, zodat wij de onderkant van uw voeten kunnen bekijken en kunnen zien waar de drukpunten zich bevinden. Ook krijgen wij zo een beeld van uw voettype.
  3. Wij maken een scan van uw voeten, een staande en een lopende afdruk en eventueel een dynamische ganganalyse.
  4. Wij gaan uw voeten palperen (testen) en de functionaliteit van de voetgewrichten bij belasting bekijken.
  5. U wordt verzocht uw dagelijkse-, werk-, vrijetijds-, of sportschoenen mee te nemen. Wij kijken naar de slijtage en of de schoen wel geschikt is voor uw voettype (niet elke schoen is geschikt voor elke voet) en geven hier advies over.

Naar aanleiding van de uitkomst van het onderzoek vertellen wij wat we voor u kunnen betekenen in de vorm van steunzolen en/of (sport)zolen, vervaardigd via de scans van uw voeten. Als de zolen klaar zijn komt u met uw schoenen naar ons terug. Wij verwijderen het binnenwerk en leggen uw steunzool/inlay erin.

Consult, onderzoek en zolen dienen contant of per pin te voldaan worden. U krijgt dan de rekening mee om op te sturen naar uw zorgverzekering.

Hier gaat u 10 tot 14 dagen op lopen om de zolen in te lopen (net als bij nieuwe schoenen).

Zijn er problemen in deze periode?

Zijn er problemen in de zin van blaarvorming, te strak zitten, blijvende spier/pijnklachten (langer dan 7 dagen) dan maakt u opnieuw een afspraak, zodat wij dit kunnen bijsturen.

Gaat alles goed?

Dan blijft u er 3 maanden op doorlopen. Vindt u dat er in 3 maanden niets verandert ten aanzien van de klacht(en) waarmee u bij ons bent gekomen, dan maakt u een afspraak, en gaan wij de zolen daar waar nodig aanpassen.

Geen klachten meer?

Als alles goed gaat krijgt u van ons na een jaar een oproep om de zolen te laten controleren. Wij gaan dan kijken of de zolen nog voldoen en genoeg ondersteuning geven. Vervolgens maakt u een afspraak en dan gaan wij de zolen daar waar nodig aanpassen.

Draag de correctiezolen altijd! Voor sport adviseren wij een ander type zool.

Indien u nog vragen heeft, kunt u ons altijd bellen 0413-362516.