Kinderzolen service

Kindervoeten pasgeboren tot 1 jaar

De platte vorm van babyvoetjes wordt veroorzaakt door het dikke vetkussen dat onder de voet aanwezig is. De botten en spieren zijn nog niet volledig ontwikkeld. Wanneer de voetjes eenmaal belast gaan worden, staan de voeten eerst ver uit elkaar met de benen in een O-stand om het onzeker voortbewegen makkelijker te maken.

Kindervoeten vanaf 1,5 jaar

Het kind heeft nu ongeveer rechte benen. Letterlijk met vallen en opstaan worden de spieren getraind en wordt het lopen steeds zekerder.

Kindervoeten tussen 2 en 3 jaar

Nu wordt de O-stand van de benen een X-stand. Ook de enkels vallen nu naar binnen (knikvoetjes). Dit is, tot op zekere hoogte, normaal.

Kindervoeten vanaf 5 jaar

De benen en de voeten groeien meer en meer in een rechte stand, de X-stand zal geleidelijk aan verminderen.

Kindervoeten tussen 6 en 8 jaar

De benen en voeten moeten recht staan.

Over het algemeen is er tot de leeftijd van 6 tot 8 jaar geen reden om ongerust te zijn als de stand van de kindervoet niet overeenkomt met wat voor de leeftijd gebruikelijk is.

Neem in ieder geval contact op met uw arts als er sprake is van:

– Overmatig struikelen – Pijn tijdens het sporten

– Niet lang kunnen of willen lopen – Vermoeidheid in voeten en/of benen

– Afwijkende of kromme stand van de tenen – Pijn in de voeten

– Pijn in de enkels, knieen, heupen of rug – Ingegroeide teennagels

Verlengingsregeling

Bij elke aanschaf van 1 paar zolen geldt een regel voor verlengen. Dit houdt het volgende in:

1 paar betalen, verlengservice 50% korting.

Bijv.: U koopt een 1 paar zolen en betaald € 140,00 voor de zolen, consult ad €35,00 en onderzoek ad € 65,00 de voeten van uw kind groeien en de zolen zijn te klein geworden voor de schoenen (u kunt een vinger achter de zool steken als de zool in de schoenen ligt), dan geldt verlengen.

Wij gaan dan nieuwe metingen maken van de voeten om te kijken of er eventueel veranderingen zijn. Eventueel maken we nieuwe zolen. Hiervoor hoeft u geen € 140,00 te betalen, maar € 70,00. Voor het consult is het geen € 35,00 maar € 17,50. U krijgt dus 50% korting.

Indien de voeten van uw kind weer 2 maten gegroeid zijn, herhaalt het proces zich. Nu betaalt u voor de zolen weer € 140,00 en € 35,00 voor het consult. Mochten de voeten daarna weer groeien, dan krijgt u 50% korting op de zolen en het consult. Deze procedure blijft tot uw kind is uitgegroeid.

Inlegzolen kinderen € 140,00

Consult € 35,00

Groeiservice kinderzolen € 70,00 tot max. 2 groeimaten verschil.

Consult verlengservice (kinderzolen) € 17,50